Afterwork 9 december med årets attraktiva innovationsprojekt

Kom på afterwork och var med och fira årets attraktiva innovationsprojekt!

Varmt välkommen till UU Innovations årliga afterwork! Under festliga former uppmärksammar vi lovande innovationsprojekt samt forsknings- och innovationsmiljöer som under året fått extern finansiering. Medverkar gör även Helena Danielson, årets mottagare av universitetets innovationspris, Hjärnäpplet. Helena är professor i biokemi och medgrundare av Beactica Therapeutics. Hon kommer att berätta om vilka möjligheter och synergier som kan uppstå genom att kombinera akademisk och industriell forskning och utveckling.

Utmärkelsen Attraktivt innovationsprojekt delar vi ut årligen för att lyfta fram lovande projekt som engagerar forskare och studenter vid Uppsala universitet. Under kvällen kommer projekten att presenteras och tilldelas diplom. Nytt för i år är att vi även vill uppmärksamma miljöer vid universitetet som beviljats extern finansiering för tillämpningsnära forskning. I en så kallad "fireside chat" bekantar vi oss närmare med dessa miljöer.

Utöver ett spännande program bjuder vi på mat, dryck och musik i avspänd miljö. Hoppas att du vill göra oss sällskap!

  • Tid: Måndagen den 9 december, kl. 17.00 - 20.30
  • Plats: Humanistiska teatern, Engelska parken, Thunbergsvägen 3C

Program:
17.00 - 18.00 Mat och mingel utanför teatern
18.15 - 20:15 Program i teatern med Helena Danielson, diplomutdelning och fireside chat under ledning av Jonas Åström och Jenny Nordquist, UU Innovation.
20.15 - 20.30 Avslutande mingel

Anmäl dig här

Vi behöver din anmälan senast 1 december.

Varmt välkommen!

Om utmärkelsen Attraktivt innovationsprojekt

Med utmärkelsen Attraktivt innovationsprojekt vill UU Innovation uppmärksamma lovande innovationsprojekt som startats av eller drivs i samarbete med forskare och studenter vid Uppsala universitet. Projekten kan ha samhällsnytta som primärt mål, ha kommersiellt fokus eller vara inriktade mot samverkan. Det gemensamma är att projekten har fått stöd av UU Innovation och lyckats attrahera extern finansiering som ytterligare stärkt utvecklingsmöjligheterna. Det var 17 projekt som belönades med utmärkelsen 2018.

Läs mer: Attraktiva innovationsprojekt 2018