UU Innovation startar rådgivningstimme på Zoom

2020-05-27

Hallå där… Björn Ingemarsson, rådgivare vid UU Innovation, som svarar på dina frågor och funderingar under Innovation hour.

Vad är Innovation hour?

– Det är en ny möjlighet för forskare, doktorander och övriga medarbetare på universitetet att ta kontakt med oss på UU Innovation. Tanken är att det ska vara ett lätt och opretentiöst sätt att kunna få svar på och diskutera de frågor man har om kommersialisering, nyttiggörande och samarbeten med externa intressenter.

Kan man ställa vilka frågor som helst?

– Absolut, så länge frågorna gäller vårt verksamhetsområde. Frågorna kan vara specifika eller mer generella. Det kan vara frågor om samarbeten och avtal med externa intressenter, funderingar runt patent eller andra immateriella rättigheter, möjligheter att kommersialisera eller på annat sätt nyttiggöra lösningar baserade på forskningsidéer, och så vidare.

Vi har dessutom ett brett nätverk och samarbete med andra aktörer inom Uppsalas innovationssystem, som vi kan hänvisa till om inte vi har svaret eller kan erbjuda den hjälp som efterfrågas.

Varför gör UU Innovation det här?

– Vi försöker hela tiden att skapa nya kontaktvägar till oss och sänka trösklarna för en första kontakt. Hos oss kan forskare, doktorander och övriga universitetsanställda få ett bollplank i frågor som nyttiggörande i bred mening. Det vill vi att fler ska känna till. Vi har många utåtriktade aktiviteter inom alla vetenskapsområden och har tidigare i perioder suttit ute på vissa institutioner några timmar per vecka, för att ge möjlighet till spontana kontakter med oss. Nu vill vi prova detta sätt i och med att de flesta är hänvisade till, och har mer erfarenhet av, digitala möten på grund av rådande situation.

Hur fungerar då Innovation hour?

– Det är ett digitalt möte via Zoom. Länken finns på vår hemsida och vi har drop-in mellan kl. 10 och kl. 11, tisdag-torsdag varje vecka. Skulle det vara så att vi redan är upptagna med ett annat samtal, kan man välja att vänta eller skriva ett meddelande, så hör vi av oss så fort vi blir lediga.

Björn Ingemarsson

Zoomlänk till Innovation hour