Välkommen att vara med och skapa nya möjligheter!

Pirkko Tamsen, chef för UU innovation.

Konceptet är enkelt och fungerar. I samhället vimlar det av utmaningar som kräver skarpa hjärnor. Vi på UU Innovation vet var de finns och kan därför matcha kunskapsbehov med rätt expertkompetens. Med hjälp av oss får forskare och studenter en fantastisk möjlighet att pröva bärkraften i sina idéer. Företag och organisationer får tillgång till kontakter och kompetens för att utvecklas. Tillsammans kan vi skapa största möjliga nytta för så många som möjligt.

Sverige är ett fantastiskt land! Vi har många unika möjligheter som inte finns i alla delar av världen. Utöver gratis utbildning, allemansrätt och föräldraledighet har vi lärarundantaget. Lärare och forskare äger rätten till sin egen forskning. De kan själva söka patent och styra över sina forskningsresultat. Något som är otänkbart i många andra länder.

Jag har själv varit med och utvecklat flera företag i tidig fas och minns euforin när det var dags att skörda resultatet av hårt arbete. Men givetvis även en del återvändsgränder. Vad skönt det hade varit att möta våra affärsrådgivare under min tid som forskare!

Vid Uppsala universitet bedrivs världsledande forskning inom nio fakulteter. Det har lett till företagande och innovationer av världsklass. Våra forskare publicerar i ledande tidskrifter och är ofta citerade. Vårt universitet rankas stadigt bland världens 100 bästa. Vi välkomnar företag och organisationer att kontakta oss när de söker kunskap och samarbeten för sina behov. På så vis kan vi bidra till att Sverige förblir det OECD kallar oss – ett ledande innovationsland.

Och du forskare eller student: Vi har professionella rådgivare som hjälper dig att utveckla din idé eller resultat till något mer. Kanske bär du på ett frö till en ny produkt, vara eller tjänst, som kan göra skillnad för många människor. Eller så kan din kunskap bidra till att utveckla befintliga verksamheter till det bättre? Vårt uppdrag är att se till att så många som möjligt kan ha glädje av dina resultat och idéer. Det inkluderar givetvis dig själv. Vi guidar dig rätt. Helt kostnadsfritt. Det är också fantastiskt.

Välkommen med din fråga eller idé, så hjälper vid dig att ta den vidare.

Pirkko Tamsen