Nyheter och event

Läsvärt ute nu!

Årets nummer av Läsvärt är här!

Läsvärt är en tidning som riktar sig till forskare och övriga medarbetare på Uppsala universitet men som kan läsas med behållning av alla med intresse för spännande samverkans- och innovationsprojekt vid Uppsala universitet. I tidningen beskrivs ett urval av dessa projekt och forskarna bakom samt även exempel på det stöd som finns att få för innovationsutveckling vid Uppsala universitet.

Bläddra i magasinet
Ladda ner som pdf

Accessmagasinet är här!

Ett välfyllt magasin om samverkan mellan akademi, näringsliv och samhälle, som bland annat innehåller "The process for success - 5i" och många olika berättelser om goda samarbeten och initiativ. Magasinet Access är en del av ett samverkansprojekt mellan Linköping, Uppsala och Örebro universitet. Projektet syfte är att stärka innovationskraften hos små och medelstora företag i Östra Mellansverige.

Bläddra i magasinet
Ladda ner som pfd

Med önskan om inspirerande läsning!

Ny material och materialutmaningar inom Big Science 5 december

Hur företag och universitet tillsammans kan dra nytta av teknikutveckling, innovation och affärer med stora forskningsanläggningar?

Big Science Sweden tillsammans med Ångström Materials Academy, ÅMA, vid Uppsala universitet välkomnar till ett halvdagsmöte med fokus är på de stora forskningsanläggningar som Sverige är med och finansierar.

Det här är ett utmärkt tillfälle för företag och forskare att träffas, få kännedom om olika kunskapsområden och big science-marknaden samt för att diskutera hur vi tillsammans kan arbeta med stora forskningsinfrastrukturer.

• Onsdagen 5 december 2018
  • Kl. 08:30-13:00
  • Hubben, Dag Hammarskjölds väg 38 i Uppsala Science Park

Vill du medverka i programmet för att presentera ditt företag eller forskning? Kontakta Fredrik Engelmark, projektledare Big Science Sweden.

Mer information och anmälan

Doktorandkurs i IP och kommersialisering i samarbete med PRV

Doktorander erbjuds en poänggivande kurs om skydd av immaterialrättsliga tillgångar och kommersialisering i samarbete med experter på Patent- och registreringsverket, PRV. Kursen ges två gånger per år och nästa omgång startar i oktober 2018.

Kursen som motsvarar 2 hp, ger grundläggande kunskaper om IPR och kommersialisering av forskningsresultat och ger deltagarna verktyg för att hitta användbar information från patent inom sitt forskningsområde. Kursen hade premiär i september 2017 inom vetenskapsområdet för teknik och naturvetenskap och intresset var stort. Sedan dess har den genomförts även för doktorander inom vetenskapsområdet medicin och farmaci. Kursen kommer tillsvidare att ges en gång per termin.

Höstterminens kurs startar i oktober 2018. Registreringen är stängd.

Mer information om kursen ht 2018

Kontaktperson på UU Innovation är Nhils Forslund.

”Det är viktigt att tänka in hur forskningen ska komma till nytta utanför akademin”

Hallå där… Pontus Skråmstadius, IP-rådgivare vid UU Innovation och en av föreläsarna i ett nytt utbildningspaket för forskare inom teknik och naturvetenskap som initierats av Upptech i syfte att stärka samverkanskompetensen.

Intervju med Pontus

Tillbaka till nya utmaningar

Hallå där… Andy Browning, som nu är tillbaka på jobbet som samverkansledare vid UU Innovation efter två år som EIT Health Director for Innovation Projects med placering i München.

Intervju med Andy