UU Innovation

Innovationer för en bättre värld

Varje år föds fantastiska idéer ur forskning och utbildning på Uppsala universitet. Idéer som med rätt förutsättningar kan göra världen bättre. Varje dag stöttar vi forskare och studenter på vägen från kunskap till nytta - från idé till innovation. Och hela tiden jobbar vi för ökat utbyte av kompetens och idéer med företag och organisationer i vår omvärld. Dörren står öppen - välkommen in!

Ansök till EIT Health Bootcamp

Vill du åka till fyra olika länder och bygga 100 nya relationer? Har du en idé eller startup som främjar god hälsa och en aktiv livsstil? Då har vi lösningen som verkligen kommer att lyfta din affärsidé till en ny nivå. Sök EIT Health Bootcamp LaunchLab redan idag! Sista ansökningsdag är 16 juli.

Mer information och anmälan

Sociala innovationer i samverkan med Uppsalaforskare får Vinnovafinansiering

När Vinnova nyligen beslöt om medel i sin utlysning Social innovation fanns Uppsalaforskare representerade i två av de tjugo utvalda projekten; Människorättsklinik - ett stärkt försvar av mänskliga rättigheter samt Nyhetsvärderaren- ett digitalt verktyg för kritisk nyhetsläsning hos ungdomar och lärare. Ta del av intervjuer med forskarna som leder projekten och med Vinnova om satsningen Social innovation och kommande utlysning.

Till intervjuerna